Rangos elismeréseket kaptak megyénk polgárőrei

Az Országos Polgárőr Szövetség  október 23. kapcsán díszünnepséget rendezett Budapesten a Stefánia Palotában, ahol számos megyei polgárőr kapott kitüntetést kitartó, példamutató munkájáért.

 

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára nyitotta meg a rendezvényt, ahol elmondta, az 56-os forradalom és szabadságharc résztvevőit hasonló gondolatok vezérelték, mint a polgárőröket. Az összefogás, a közös tenni akarás mutatkozik meg a hétköznapokban, amikor a polgárőrök önkéntes munkájukat végzik azért, hogy embertársaik biztonságban tudhassák magukat.

Az ünnepség keretében összesen 115 díjat adtak át azoknak a polgárőröknek, polgárőr szervezeteknek, valamint a polgárőrség életében kiemelkedő munkát végző személyeknek és szervezeteknek, akik nagyban elősegítették a polgárőrség pozitív megítélését, valamint eredményes munkáját.

Így megyénk polgárőr vezetője, Szabó Zoltán úr a polgárőrség legrangosabb elismerésben részesült, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet vehette át.

Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőr-főkapitány, főkapitányi elismerésben részesítette Földi János urat, Nagyiván Község Polgárőr Egyesület elnökét, a tiszafüredi járás koordinátorát.

Az Év Polgárőre megtisztelő címet adományozták Bódi Andor úrnak, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület vezetőjének.

Dr. Malatinszky András út vehette át az Év polgárőr egyesülete díjat, amelyet a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesület kapott egész éves munkájáért.

Az Év Polgárőr Pedagógusa díjat ezúttal  a Jászladányi Polgárőr Egyesület tagja, Szikszai János úr vehette át.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.