Képzésen a polgárőrök

November elején a Tiszaföldvár Városi Művelődési Házban a Kunszentmárton Járás Polgárőr Egyesületeinek tagjai és a Kőrös-Tisza Polgárőr Egylet Egyesületeinek tagjai intézkedéstaktikai képzésen vettek részt.

A képzést a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Tiszaföldvári Rendőrőrs őrsparancsnoka, Bakó Károly rendőr őrnagy és Filyó János rendőr főtörzszászlós, a cibakházi rendőrőrs megbízott őrsparancsnoka, a Kunszentmárton Járás Polgárőr Egyesületeinek koordinátora Kecse László kezdeményezésére, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai tartották a polgárőrök részére.

A közel 3 óra időtartamú intézkedéstaktikai képzésen a Kőrös-Tisza Polgárőr Egylet és a Kunszentmárton Járás Polgárőr Egyesületei közül öt egyesület, negyven fővel vett részt.

A képzés megtartásának szükségét mind a rendőr vezetők, mind pedig a polgárőr vezetők fontosnak ítélték meg, amitől azt várják, hogy a rendőrséggel közös szolgálatellátás során történő intézkedések még biztonságosabbak és szakszerűbbek legyenek.

Filyó János, a cibakházi rendőrőrs megbízott parancsnoka megköszönte a polgárőrök aktív részt vételét az intézkedéstaktikai képzésen és biztosította a jelenlévő polgárőröket, hogy a közös biztonságos és hatékony szolgálatellátás érdekében a felmerülő igények szerint több képzési lehetőséget biztosítanak a polgárőrök részére az elkövetkezendőkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.