Ismét bizonyítottak megyénk polgárőrei

 

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesülete – folytatva a hagyományokat – idén is megrendezte az 1956-os hősök tiszteletére az 1956 méter távú emlékfutást, valamint a polgárőrök akadályversenyét.

A polgárőrök akadályversenye és az emlékfutás 2017. október 21-én, szombaton, Százhalombattán került megrendezésre. Az emlékfutáson korhatár nélkül, az ország valamennyi polgárőre részt vehetett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetséget négy tiszaföldvári és egy jászárokszállási polgárőr képviselte.

Az emlékfutást követően került megrendezésre az akadályfutás melyre az országból megyénként háromfős csapatok nevezhettek. Jász-Nagykun-Szolnok Megyét az akadályversenyen Kecse Tamás, Nagy Márk és Nagy Szabolcs a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület tagjai, valamint Polgár József a Jászárokszállási Polgárőr Egyesület tagja képviselte kiváló eredménnyel.

Az akadályverseny több versenyszámból tevődött össze. Az akadálypálya teljesítése során a versenyzőknek 2000 méter, futást, gumiabroncsokon való szökdelést, kúszófolyosón átkúszást, súlycipelést és légpuskalövészetet kellett teljesíteni.

Az akadályverseny teljesítése alatt szükség volt a versenyző polgárőrök jó állóképességére, egymás segítésére, és a csapatszellem maradéktalan kihasználására.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyét képviselő csapat tagjai kiválóan helyt álltak a verseny során. A polgárőrök minden erejüket latba vetve küzdöttek a legjobb eredmény elérése érdekében melyhez szükség volt a jó erőnlétükre és az önzetlen összefogásukra egymás segítésére.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei polgárőrök kitartását, gyorsaságát, felkészültségét siker koronázta, mivel a 18 év feletti felnőtt kategóriában az akadályversenyen az 1. helyezést érték el a megyénket képviselő polgárőrök. Továbbá az akadályversenyen egyéniben induló Nagy Márk a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület tagja 3. helyezést ért el.

A verseny végén az elismerő okleveleket, kupát és érmeket Dr. Barnucz Szilvia az Országos Polgár Szövetség Főigazgatója és Szél Pál az Országos Polgárőr Szövetség Sport Egyesületének elnöke adta át a polgárőröknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.