A közlekedésbiztonságé volt a főszerep

Ünnepélyes keretek között átadták Szolnokon, a Pöttyös Óvodában a KRESZ parkot, valamint felavatták az OPSZ járda applikációit, amelyek mind, mind a biztonságos közlekedést szolgálják.

A legkisebbek nagy örömére immár egy KRESZ park áll rendelkezésre Szolnokon, a Pöttyös Óvodában, amelyet ünnepélyesen július 17-én, hétfőn adtak át a gyerkőcök részére.

– Nagy öröm ez mindenki számára, hiszen így a gyerekek, játékos formában, már igen fiatalon megismerhetik a közlekedés alapszabályait, amelyek a későbbiekben nagyon hasznosak lesznek, főként az iskolába járás idején – mondta el az eseményt követően Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – A kezdeményezés Pausz Ferenc nevéhez köthető, aki az Országos Polgárőr Szövetség Közlekedési alelnöke, mindemellett egy közlekedésbiztonsági egyesület, a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezető igazgatója. A közlekedésbiztonsági szakember kereste meg a megyei szövetséget és ajánlotta fel azt, hogy egy óvoda számára létrehoznak egy KRESZ parkot. A városvezetéssel egyeztetve lett kijelölve a Pöttyös Óvoda, ahol el is készültek a munkálatokkal, így az átadók követően az ovisok már gyakorolhatják a közlekedés alapjait – tette hozzá az elnök.

Nem csak az óvodások biztonságát helyezte előtérbe a polgárőrség. Az OPSZ kezdeményezésére a város több pontján (Széchenyi lakótelep, József Attila út, Szegő Gábor iskola, Tisza-Zagyva torkolatnál lévő gyalogátkelő) helyeztek el járda applikációkat, amelyek harsány sárga színnel hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a gyalogátkelőre való lépés előtt szét kell nézni! Mindez a biztonságos, balesetmentes közlekedést segíti elő a megyeszékhelyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.